اتاق اصناف ایران در راستای تعاملات بین اصناف و سازمان امور مالیاتی درباره مالیات واحدهای صنفی در سال ۱۳۹۵ پیشنهادهایی به این سازمان ارائه کرد.
به گزارش رسیده از اتاق اصناف تهران، «ابراهیم درستی» نایب رئیس اول اتاق اصناف تهران و نماینده امور مالیاتی اتاق اصناف در سازمان امور مالیاتی کشور پس از تشکیل جلسه فوق العاده کارگروه ویژه بررسی پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در این جلسه پس از بررسی پیشنهاد سازمان امور مالیاتی برای مالیات اصناف در سال گذشته، اعضای کارگروه به اتفاق آرا پیشنهاد جدیدی را تصویب کردند که در راستای تعاملات بین اصناف و سازمان امور مالیاتی کشور به سازمان امور مالیاتی ارائه شد .
نایب رئیس اتاق اصناف تهران تاکید کرد: پیشنهاد اصناف به نفع دولت و اصناف است، زیرا دولت در این پیشنهاد راحت تر و سهل تر به مالیات دست می یابد؛ همچنین از آنجایی که اعضای کارگروه اصناف همگی از متصدیان صنفی و روسای اتحادیه های صنفی با سوابق اجرایی بسیار زیاد هستند، به نمایندگی از همه اصناف راه حل برون رفت از هر مشکلی را می دانند.
برپایه این گزارش، متن پیشنهادی اتاق اصناف به سازمان امور مالیاتی کشور برای پرداخت مالیات اصناف برای سال ۹۵ به شرح زیر است.
«بنابر اختیار حاصل از ماده ۹۷ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳۱ تیرماه سال ۹۴، به امور مالیاتی شهر و استان تهران و اداره های کل امور مالیاتی سایر استانها اجازه داده میشود با رعایت موارد زیر، درآمد مشمول مالیات عملکرد سال ۱۳۹۵ به استناد گروه نخست ماده ۹۵ یا برخی از مودیان موضوع (با ماده مذکور) را با نظر مربوط تعیین و مالیات متعلق را که قطعی خواهد بود وصول کنند.
** شرایط توافق
۱-مودیانی که اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۳۹۵ خود را بصورت الکترونیکی از طریق سامانه عملیات الکترونیکی مودیان به نشانی WWW.TZX.gov.ir ، بخش اظهارنامه الکترونیکی در موعد مقرر قانونی تسلیم کنند، مشمول توافق هستند. ضرورتی به تسلیم پرینت اظهارنامه به صورت کاغذی به اداره های امور مالیاتی نخواهد بود و کد رهگیری دریافتی از سامانه در تاریخ ارسال، به عنوان رسید تسلیم اظهارنامه مالیاتی است.
** چگونگی تعیین درآمد مشمول مالیات و پرداخت آن
۲-میزان مالیات عملکرد سال ۱۳۹۵ اشخاص مذکور به میزان مالیات قطعی شده عملکرد سال ۱۳۹۴ تعیین می شود. در مورد مودیانی که مالیات عملکرد سال ۱۳۹۴ آنان تا تاریخ تسلیم اظهارنامه قطعی نشده است (به استثناء مودیانی که پرونده عملکرد سال ۱۳۹۴ آنها مورد رسیدگی قرار گرفته است)، مالیات قطعی عملکرد سال ۱۳۹۳ آنان با افزایش حداکثر ۱۲ درصد مالیات مبنای توافق قرار گیرد.
۳- مودیانی که در عملکرد سال ۱۳۹۴ همه سال را فعالیت داشته و مشمول مالیات نشده اند، درآمد مشمول مالیات قبل از کسر معافیت سال ۱۳۹۵ آنها با ۱۵ درصد افزایش نسبت به درآمد مشمول مالیات قبل از کسر معافیت سال ۱۳۹۴ تعیین شود.
۴- آن دسته از مودیانی که قادر به پرداخت مالیات خود به صورت یکجا همراه اظهارنامه نیستند، با مراجعه به اداره امور مالیاتی نسبت به پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات قطعی طی چهارماه در اقساط مساوی حداکثر تا پایان مهرماه سال ۱۳۹۶ اقدام کنند. بدیهی است در صورت پرداخت کل مالیات به همراه اظهارنامه برگ مالیات قطعی مودیان تا حداکثر ۱۵ مرداد ماه سال ۱۳۹۶ صادر خواهد شد.
۵- هرگاه اسناد و مدارک مثبتی حاصل از فعالیت کتمان شده مودیان تحصیل شود که حاکی از اختلاف مالیات مشخصه بیش از پنج درصدی مالیات مورد توافق باشد، مالیات ما بهالتفاوت در صورتی که بیش از ۲ میلیون ریال باشد با رعایت مقررات مطالبه خواهد شد.
** سایر موارد
۶- هرگاه درآمد مشمول مالیات یا مالیات عملکرد سال ۱۳۹۴ یا ۱۳۹۳ صاحبان مشاغل حسب مورد با توجه به فعالیت مودی برای بخشی از سال مذکور بوده باشد، در این صورت باید درآمد مشمول مالیات برای یک سال تمام محاسبه و پس از تعیین مالیات متعلق، درآمد مشمول مالیات (برای پروندههای معاف) و مالیات مذکور (برای سایر پروندهها) مبنای رشد مورد نظر قرار گیرد.
۷- در مشارکت مدنی، مودیانی که نسبت مالکیت آنها نسبت به سال ۱۳۹۴ یا ۱۳۹۳ حسب مورد تغییر داشته باشد، ابتدا باید مالیات یا درآمد مشمول مالیات عملکرد سال مذکور با احتساب تغییر مالکیت محاسبه و سپس مبنای رشد مورد نظر قرار گیرد.
۸- مودیانی که درآمد مشمول مالیات عملکرد سال ۱۳۹۴ یا ۱۳۹۳ آنان حسب مورد با اعمال مقررات موضوع مواد ۱۳۷ و ۱۷۲ قانون مالیاتهای مستقیم یا ماده ۱۲۱ قانون برنامه پنجم توسعه محاسبه شده باشد، ابتدا باید درآمد مشمول مالیات و مالیات آن بدون اعمال مقررات مذکور محاسبه و سپس مبنای توافق عملکرد سال ۹۵ قرار گیرد.
۹ – مودیانی که با وجود تکلیف قانونی بنا به دلایل متعدد از جمله نبود زیرساختهای موجود و عدم امکان نصب سامانه صندوق فروش تا زمان صدور این توافقنامه موفق به خرید و نصب و راهاندازی سامانه صندوق فروش (صندوق مکانیزه فروش و تجهیزات مشابه) نشدهاند، هرگونه اقدامی در این زمینه منوط به تصویب و ابلاغ آییننامه اجرایی جدید آن از طرف هیات محترم وزیران شود و این گونه مودیان مشمول توافق خواهند بود و مالیات عملکرد سال ۱۳۹۵ آنان با رعایت این دستورالعمل مورد مطالبه و قطعیت قرار گیرد.
۱۰- برای حسن اجرای این دستورالعمل، کارگروهی متشکل از نمایندگان اتاق اصناف و رئیس اتحادیه ذیربط و مدیر کل امور مالیاتی یا نماینده تام الاختیار ایشان تشکیل می شود تا نسبت به رفع مشکلات (موانع اجرایی احتمالی) اقدام شود.
۱۱-اداره های کل امور مالیاتی هر ماه و به صورت منظم و مستمر گزارشی از روند اجرای دستورالعمل به معاونت مالیاتهای مستقیم و اتاق اصناف ارائه کنند تا نظارت تام و تمام بر روند موجود، حاصل شود.
به گزارش ایرنا، پیشتر «یسدکامل تقوی نژاد» معاون وزیر و رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرده بود، در سال ۹۵ مالیات یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از اصناف بر اساس نامه خوداظهاری وصول شد.
ارسال شده در مورخه : يكشنبه، 7 خرداد ماه، 1396 توسط
admin