افسانه محرابی در خصوص خبر منتشره در یکی از خبرگزاریها مبنی بر اجرای ناقص دستورالعمل ساماندهی بازار پوشاک و گلایه فعالان این حوزه، تصریح کرد: ساماندهی واردات پوشاک صاحب نام ونشان (برند) از مبادی ورودی تا سطح توزیع و عرضه بر اساس دستورالعمل ۱۷ شهریور ماه ۹۵ وزیر صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شده و کارگروه پیگیری، اجرا و رفع موانع این دستورالعمل به ریاست مشاور وزیر در امور صنایع نساجی، پوشاک و چرم تشکیل شده است. این کارگروه تاکنون ۱۷ جلسه را به این منظور برگزار کرده است.
به گزارش دریافتی از شاتا، وی هماهنگی لازم جهت صدور ثبت سفارشات پوشاک و تعیین ضوابط مربوط به درونسپاری و سرمایهگذاری برندها و نحوه نظارت آن را از جمله فعالیتهای این کارگروه دانست و افزود: برگزاری جلسات هماهنگی با نمایندگان برندها و تشویق آنها برای رعایت ضوابط دستورالعمل و ارایه راهکارهای لازم در ارتباط با لزوم دریافت پروانه کسب برای تمامی فروشگاههای متقاضی گواهی فعالیت به نام دارنده گواهی فعالیت، الزام به ثبت و درج تعداد و نشانی فروشگاههای (شعب) متقاضیان گواهی فعالیت در سامانه مرکز امور اصناف، الزام دارندگان گواهی فعالیت به معرفی توزیع کنندگان غیر مجاز (برند) به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان نیز از دیگر کارهای این کارگروه بود.
محرابی با اشاره به بازرسی و بررسی میدانی از جانب اداره کل بازرسی و مبارزه با قاچاق کالای سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان از برندها و ارایه گزارش آن، گفت: به منظور انطباق با دستورالعمل جدید برای برندهایی که قبل از صدور دستورالعمل، گواهی فعالیت دریافت کرده اند، مهلت قانونی تعیین شد. تمدید مجدد مهلت به برندهایی که در اجرای دستورالعمل موفق به ارایه مدارک مثبت نشده بودند و ابطال گواهی افرادی که مدارک مورد نیاز را در چارچوب دستورالعمل جدید ارایه نکردهاند نیز از دیگر برنامههای کارگروه بود.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با طرح این موضوع که طبق اطلاع ارایه شده از سوی مرکز اصناف و بازرگانان ۱۲۷ درخواست جهت دریافت گواهی فعالیت نمایندگی پوشاک به آن مرکز رسیده است، ادامه داد: تاکنون ۱۷ نام نشان (برند) خارجی مطرح دنیا با انجام تمامی مراحل لازم موفق به دریافت گواهی فعالیت در کشور شدهاند و ۱۴ متقاضی نیز در حال تکمیل مدارک خود هستند.
محرابی همچنین تصریح کرد: موضوع تهیه شناسه و شناسنامه کالا براساس ماده ۱۱ آییننامه اجرایی شناسههای کالا و رهگیری کالا موضوع ماده (۱۳) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تبصره ۲ ماده ۷ دستورالعمل واردات پوشاک با برگزاری بیش از ۲۸ جلسه فنی و ۱۷ جلسه کارشناسی رفع اشکالات، در کارگروه در حال پیگیری است.