رئیس اتاق اصناف گفت : تاخیری در اجرای افزایش قیمت نان اتفاق نیفتاده و این روال عادی است و این دستور العمل همزمان در سراسر کشور اجرا خواهد شد.
وی افزود : قیمت نان از هفته آینده ۱۵ درصد افزایش می یابد.
نان ۱۵ درصد گران شد
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی از افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان در کشور خبرداد و گفت: زمان دقیق اعمال این تصمیم بزودی اعلام می شود.
قاسم زراعتکار در برنامه «روی خط اقتصاد» رادیو اقتصاد افزود : این افزایش قیمت مطابق تصمیم کارگروه آرد و نان کشور و مربوط به نانوایی های سنتی است.
وی با اشاره به وجود ۸۵ هزار واحد نانوایی سنتی در ایران اظهار کرد : در حال حاضر این نانوایی ها ۹۴ درصد نان مملکت را تامین می کنند.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی گفت : قیمت نان در کشور از سه سال قبل تاکنون ثابت مانده در حالی که هزینه های آب، برق، گاز، بیمه، مالیات، دستمزد و غیره هرساله بر مدار افزایشی بوده است.
وی افزود: افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان تنها مسکنی برای زنده نگه داشتن نانواهاست و مشکلات نانوایان را رفع نخواهد کرد.
زراعتکار اضافه کرد: «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس کارگروه آرد و نان کشور به «حسن یونس سینکی» معاون امور اقتصادی و بازرگانی این وزارتخانه دستوری مبنی بر تشکیل جلساتی با اتحادیه های مربوطه در رابطه با یکسان سازی و ساماندهی آرد و نان صادر کرده است.
وی با اشاره به موضوع یکسان سازی نرخ نان به قیمت جهانی افزود: در بحث یکسان سازی حق انتخاب آرد به واحدهای نانوایی محول می شود.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی در مصاحبه با رادیو اقتصاد تصریح کرد: در حال حاضر نانوایان در تامین آرد مورد نیاز خود حق انتخاب ندارند.
وی گفت : بدون شک ایجاد حق انتخاب به دنبال خود رقابت، کیفیت و رضایتمندی را به همراه دارد و می طلبد مسئولان به این مهم توجه جدی داشته باشند.
زراعتکار افزود: کیفیت این کالا با یکسان سازی آرد به مراتب بهتر و بالاتر از وضع موجود خواهد شد.
وی با بیان اینکه کیفیت نان مربوط به مواد اولیه است، اظهار کرد : آرد از جمله مواد اولیه بسیار مهم در پخت نان است.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی افزود : هم اکنون در کشور ۸۵ درصد آرد یارانهای و ۱۵ درصد آرد آزاد به مصرف نانوایی ها میرسد که البته این آرد هم به معنای واقعی آزاد نیست و دولت روی گندم ۹۰۰ تومانی ۴۵۰ تومان یارانه پرداخت میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: ایران هرچند در تولید گندم به خودکفایی رسیده ولی به لحاظ کیفی باید حرکت های جدی در این حوزه انجام شود.
زراعتکار ضمن تاکید بر ارتقای کیفیت گندم تولید داخلی گفت: در حال حاضر ۶۰ رقم گندم در مملکت کشت می شود که این میزان همانند کشورهای پیشرفته باید به هفت تا هشت رقم بهینه برسد.
وی افزود : در شرایط فعلی ۳۵ درصد گندم تولید در داخل درجه یک، ۳۵ درصد دیگر درجه دو و ۳۰ درصد هم درجه سه است.