حسن یونس سینکی در دهمین اجلاسیه ششمین دوره نمایندگان اتاق اصناف ایران گفت: اولین مساله ای که در اصناف باید به آن توجه شود، هویت حرفه ای اصناف است. در تاریخ کشور و دوره های مبارزه های ملی، اصناف از اهمیت و هویت جدی برخوردار بودند. در این حوزه حرفه ای، آنچه که این هویت را برجسته کرده، بحث امانت داری است. پاسداری از این هویت ملی، وظیفه تک تک اعضای اصناف است.
سینکی در ادامه به مسئله رفتار حرفه ای در بدنه صنوف اشاره کرده و گفت: دومین مسئله این است که طبق تجربه ام در این سال ها احساس می کنم در گستره رفتارهای حرفه ای، مشکل مسئله اجرایی نیست بلکه نوع نگاه برای حل مسئله است. به طور مثال اگر به جمعی که اینجا هستیم قلم و کاغذی بدهند تا در حوزه اقتصاد کشور یک سوال بپرسند هر کدام تصویر جدایی خواهند داشت و نظرات متفاوتی در رفتارهای حرفه ای دیده می شود. زیرا در تصویر واحد تقدم و تأخر مشخص است. از این رو، در بحث خردگرایی و در رفتارهای حرفه ای باید تأمل بیشتری صورت گیرد.
نقاط آسیب زننده به اقتصاد کشور
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت نقاط آسیب زننده به اقتصاد کشور را چند مورد برشمرد و اعلام کرد:
۱. گفتمان غیر حرفه ای برای حل مشکلات: باید با خودمان کنار بیاییم که اقتصاد علم تخصیص منابع محدود به برنامه های بزرگ است و گفتمان توده ای نباید به گفتمان خصوصی آسیب بزند.
۲. فاصله طولانی از تولیدکننده تا مصرف کننده: طولانی شدن مسیر ارسال یک کالای تولیدی به مصرف کننده باعث آسیب زدن به اقتصاد کشور می شود. این آسیبی است که متأسفانه بسیاری از ارکان اقتصادی کشور را درگیر کرده و مشکلات متعددی را فراروی فعالان اقتصادی کشور قرار داده است.
۳. بی توجهی به نگاه های کارشناسی: ما معمولا شنونده های خوبی نیستیم به خصوص در مباحث کارشناسی. در حالی که برای برون رفت از مشکلات و دستیابی به راهکارهای علمی و قابل انجام، باید از تجربه های عمومی و کارشناسان مختلف بهره گرفت.
۴. رفتارهای حرفه ای در عرضه کالا: در اصلاح یک سری رفتارهای سیاسی و اقتصادی باید بررسی صورت گیرد تا عرضه کالا به صورت حرفه ای انجام شده و با قاچاق مبارزه شود.
۵. چگونگی بهره گیری از فضاهای مدرن در بحث تجارت: فروشگاه های زنجیره ای قرار بود با سهام داری صنوف خرد تشکیل شود. ما هم اکنون ۳ میلیون واحد صنفی داریم که ۲ و نیم میلیون واحد دارای مجوز و ۵۰۰ هزار واحد بدون مجوز هستند. از طرفی قرار است ۱۷ و نیم درصد از تولید ناخالص ملی در دستان اصناف باشد. اگر ما در این خصوص تلاش لازم را انجام ندهیم در آینده نمی توانیم پهنای مشکلات را کاهش دهیم.
۶. آموزش برای ارتقای سطح علمی اصناف: اگر به آموزش نپردازیم و چگونگی نوین سازین حوزه اصلی اصناف قرار نگیرد نمی توانیم تکنولوژی های جدید را برای اصناف فراهم کنیم.
سینکی در پایان گفت: پیشنهاد ما این بود که بازرسی به اصناف بازگردد و دولتی نباشد تا به صورت حرفه ای انجام شود. در پایان لازم می دانم چند نکته را متذکر شوم. در ابتدا دبیرخانه نمایندگان استانی باید تشکیل شود. از آقای امانت و فاضلی درخواست دارم تا به همه اتاق ها ابلاغ شود تا دبیرخانه ای را تشکیل دهند. در قانون نظام صنفی اتاق بازرگانی هیأت رئیسه و اعضای هیأت رئیسه در تمام موضوعات مشارکت دارند ولی در اتاق اصناف ایران، رئیس تنها سخنگو نباشد و همه اتحادیه ها در تمام مسائل مشارکت کنند.
ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 24 آبان ماه، 1396 توسط
admin