رئیس امور مالیاتی استان تهران گفت: بیش از ۲ میلیون نفر از صاحبان اصناف و مشاغل دستورالعمل امسال سازمان امور مالیاتی را برای پرداخت مالیات اجرا کرده اند ضمن اینکه در تهران نیز بالاتر از ۵۰۰ هزار اظهار نامه مالیاتی مشاغل نهایی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، محمدرضا نوری روز سه شنبه در دیدار با علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه پایان خرداد(فردا) آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه های مالیاتی مشاغل است، از اصناف و مودیانی که همکاری لازم را برای ارائه تسلیم اظهارنامه مالیات خود داشته اند، تشکر و قدردانی کرد.
وی ادامه داد: انتظار ما این است که با توجه به تسهیلاتی که در تبصره این دستور العمل فراهم شده مودیان گروه سوم بیشتر بتوانند از شرایط این تسهیلات بهره مند شوند و در مدت باقی مانده اگر چنانچه افرادی هستند که مشمول دستورالعمل هستند و قبلا اظهار نامه مالیاتی را دادند این امکان برایشان فراهم است که به سامانه سازمان امور مالیاتی مراجعه کنند و با پذیرش این دستورالعمل در این قالب مالیات خود را پرداخت و پذیرش این دستورالعمل جایگزین اظهارنامه های قبلی شده است.
نوری با بیان اینکه دستورالعمل اجرایی شده با توافق اتاق اصناف ایران صورت گرفته و از تمام ظرفیت سازمان امور مالیاتی برای ارائه خدمات بهتر مودیان بهره گرفته شده، افزود: در اخرین نشست خود با اتاق اصناف ایران وضعیت اجرایی دستورالعمل اجرایی تبصره ماده ۱۰۰ را با هم مروری داشتیم و تعامل خوب و سازنده با اصناف ایران صورت گرفته که بر اساس اختیارات سازمان امور مالیاتی و تبصره ماده ۱۰۰ یک ظرفیتی را ایجاب می کرد که با اصناف به توافقی برسیم. بر اساس آن دستور العمل سازمان امور مالیاتی صادر کرد که به موجب آن برخی از افراد گروه سوم صاحبان مشاغل که درآمدی تا ۱۵۶میلیون تومان در سال ۹۵ داشته باشند، می توانند از تسهیلات و دستورالعمل های اجرایی سازمان امور مالیاتی برخوردار می شوند.
نوری اظهار کرد: طبق این دستورالعمل کسانی ۱۵۶ میلیون تومان درآمد داشته باشند، می توانند ۸ درصد مالیات قطعی سال ۹۵ را بپذیرند و هیچ ضرورتی به تسلیم اظهار نامه مالیاتی نیست و با مراجعه با سامانه مالیاتی و پذیرش همان دستورالعمل با افزایش ۸ درصد مالیات نسبت به پرداخت آن اقدام کنند و همین کفایت می کنند و نیازی به ارائه اظهار نامه نیست.
وی گفت: مالیات در نظر گرفته شده سال ۹۵ مالیات مقطوعی است و دیگر نیاز به اخذ مالیات مجدد در طول سال نیست مگر درصورتی که اسناد و مدارکی به دست بیاید که مودی درآمدی بیشتر از آنچه ارائه کرده داشته باشد که قطعا نسبت به ماالتفاوت آن اقدام خواهد شد.
نوری تصریح کرد: نکات حائز اهمیت در این دستورالعمل این است که تسهیلاتی قایل شده که به هیچ عنوان نیازی به تسلیم اظهارنامه نیست و مالیات مقطوع است و سوم اینکه مودی اگر امکان پرداخت مالیات در خردادماه را ندارد، می تواند از تسهیلات سازمان امور مالیاتی برای تقسیط مالیات خود استفاده کند و به هیچ عنوان مشمول جریمه دیرکرد نخواهند شد و قابل بخشودگی خواهد بود.
وی افزود: در دستورالعمل جدید تغییر طبقه بندی مشاغل را هم داشته ایم که قبلا این طبقه بندی در قالب الف، ب و ج بوده است. این طبقه بندی بر اساس حجم فعالیت و درآمد و فروش است و به جز ۶ گروه خاصی که جز گروه اولی تلقی شدند، بقیه بر اساس درآمد و فروش بوده و گروه سوم کسانی هستند که تا یک میلیارد درآمد داشتند ؛ کسانی که تابع این دستورالعمل باشند، بخشی از گره سوم هستند .
نوری با بیان اینکه در فرصت باقی مانده آمادگی ارائه مشاور را در تمام واحدهای خود داریم، اظهار کرد: دستورالعمل به صورت الکترونیکی است و نیازی به مراجعه و حضور مودیان به ادارات سازمان امورمالیاتی نیست . مودیان می توانند به کافی نت ها و دفاتر پیشخوان مراجعه کنند یا در منزل انجام دهند و سازمان امور مالیاتی این آمادگی را برای ارائه خدمات مشاوره و خدمات آی تی که در ادارات مستقر هستند، دارد تا بتوانند مودیان را در بخش تنظیم اظهارنامه کمک کنند.
وی تاکید کرد: نکته مهم این است که برای قبول این دستورالعمل که باید ۸ درصد افزایش نسبت به درآمد باشد ، مبنا قطعیت سال ۹۴ است. اگر چنانچه برخی از مودیان تاکنون برای دریافت قطعیت مالیات سال ۹۴ اقدام نکرده اند، همه ادارات مالیاتی این آمادگی را دارند که اگر این مودیان مراجعه داشته باشند، نسبت به ارائه قطعیت مالیات سال ۹۴ آنها اقدام کنند.
ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 31 خرداد ماه، 1396 توسط
admin